Sollicitatietraining

Van wens naar werk
Deze module helpt om loopbaandoelen concreet vorm te geven. Vaak wordt deze module aansluitend aan een loopbaantraject aangeboden. Maar het kan ook prima losstaand ingezet worden wanneer het loopbaanperspectief al helder is. Na deze module voelt solliciteren nooit meer als solliciteren. Vanuit een gelijkwaardige positie leert de medewerker te communiceren om de gewenste loopbaandroom te vervullen.

In drie sessies werken we aan:
Personal branding: aanscherpen van het beroepsprofiel, actualiseren van het CV en LinkedIn-profiel en het formuleren van je eigen Elevator Pitch en presentatie.
Externe oriëntatie: leren netwerken, stimuleren van actieve (externe) oriëntatie, en de inzet van Social Media.
Sollicitatiebegeleiding: gezamenlijk voorbereiden we netwerkgesprekken voor en oefenen we sollicitatiegesprekken. Na deze gesprekken zijn er altijd korte feedback-momenten.

Werkwijze
Na een degelijke voorbereiding, is de cliënt in deze fase veel ‘de boer op’. Om hier zoveel mogelijk aandacht en tijd aan te kunnen besteden, is de werkwijze bij deze module maatwerk. We kunnen live sessies hebben, maar ook telefonisch overleg en E-coaching worden hier ingezet. Soms kan het ook stimulerend zijn om samen op gesprek te gaan.


“Gaandeweg kwam ik met één van mijn medewerkers tot het inzicht dat hij en de organisatie niet meer bij elkaar pasten. Ons ambities en wensen groeiden uit elkaar. Als goed werkgever wilden we hem graag faciliteren bij een succesvolle doorstart. We hebben toen Heidi ingeschakeld om hem te begeleiden naar een baan elders. Binnen drie maanden zat hij helemaal op z’n plek bij een andere organisatie.’’
– Paul Haighton, directeur SPANT! Bussum

“In het begin was het best even spannend, maar nu ik terugkijk ben ik zóóó blij dat ik de beslissing heb genomen een andere weg in te slaan. Mede dankzij de sollicitatiebegeleiding van Heidi is dit gerealiseerd!”
– André Bosma, Chef bij OSP Catering