Carrièretips vanaf Ibiza

Ibiza_nieuwsbriefv2_blogGraag vertel ik je meer over hoe een vakantie op een ontspannen manier kan bijdragen aan de juiste carrière…

Eindelijk is het zover. Hier lig ik dan. Op…IBIZA! Wat heb ik hier naar uitgekeken! Hard gewerkt, veel geregeld, lang gewacht, en nu is het dan eindelijk zover. Een heerlijk weekje weg met vriendinnen!

En wat is het hier zalig! Ik zie een strak blauwe lucht, voel een aangenaam ochtendzonnetje, ruik de frisse geur van ochtenddauw, hoor het ruisen van de zee. Ik heb een adembenemend, panoramisch uitzicht vanaf de rots over de baai en doe elke dag yoga met een ultra-lenige yoga-juf. Ik ben op één van de meest idyllische plekjes van het eiland. Alles klopt!

Dit mag zo wel eeuwig duren…

Na een yogales blijf ik nog even op mijn matje liggen en droom ik weg over waar met mij velen wel eens van dromen. Wonen op zo’n heerlijke plek moet echt elke dag een feestje zijn. De eerste week hier is vast overweldigend, de tweede week fantastisch. Na een maand ben ik vast volledig ZEN en na drie maanden? Tja…Wat zou ik na drie maanden hier dan doen? Of na een half jaar, na een jaar? Tijd voor een ommekeer?

Grappig of treffend genoeg is het eerste wat in me opkomt: ’hetzelfde als thuis’. Interessante gesprekken voeren over inspiratie, werkvreugd en flow. Confronterende vragen stellen en anderen uitdagen om hun hart te volgen. Abstracte ambities en wollige wensen vertalen naar concrete stappen. Humor en vrolijke ‘vibes’ uitstrooien om organisaties en werkrelaties leuker te maken. Ja! Dat zou ik gaan doen!

Nu de zomer net is begonnen en de vakantieperiode voor de deur staat, deel ik graag het volgende met je.

Juist door de ontspanning en rust die we tijdens een vakantie of in zomer ervaren, ontstaat er ruimte om je echte of verborgen (loopbaan-)wensen naar boven te laten komen. Door dagdromen, fantaseren en mijmeren over wat je écht leuk vindt, komt bijna vanzelf de inspiratie en zin (ja, zelfs het verlangen) om dit pad te volgen. Nuttig voorwerk, zeker als het echte ‘doen’ gaat beginnen. Want zoals het gezegde klinkt: ‘Begin with the end in mind’.

Ibiza is heerlijk…vooral omdat het maar voor even is. Nog fijner is om te ontdekken dat ik het werk doe waar ik happy van word. In Nederland, op Ibiza….. ach, waar dan ook. Anywhere!

Ps. Ga jij naar Ibiza? Kijk dan eens op Amante Ibiza voor een ontspannen sessie en vers ontbijt.